UŞAK / MERKEZ - Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANI

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ TANIMI VE AMACI

Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı; Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır. Alanın Tanımı Seramik ve Cam Teknolojisi alanı altında yer alan Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bir alandır. Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü alan olarak tanımlanması uygungörülmüştür.

Alanın Amacı

Bu alanda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ ALANININ DALI

1.   TEMEL SERAMİK ŞEKİLLENDİRME VE BASİT ÇİNİ DEKORU DALI

2.   Dalın Tanımı

Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru mesleğinin gerektirdiği seramik form tasarımları doğrultusunda, serbest şekillendirme ile çeşitli formları şekillendirme, dekorlu-dekorsuz sırlı-sırsız pişirme, kalıpla çini üretimi, çini desenleme, çini sırlama ve pişirme ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim yönelik eğitim verilmektedir. Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalında yapılacak; seramik şekillendirici yardımcısı, serbest el dekorlayıcı yardımcısı, seramik renklendirici yardımcısı ve seramik sırlamacı ve pişirimci yardımcısı, kalıpla çini üretimi yardımcısı, çini desenleyici yardımcısı ve çini sırlayıcı ve pişirimci yardımcısı ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim işlemlerini ekipman kullanarak yapabilme bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen birdaldır. Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Temel Seramik Şekillendirme ve Basit Çini Dekoru dalının yeterliliklerine sahip meslek elamanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür.

Dalın Amacı:

Bu dalda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; seramik şekillendirici yardımcısı, serbest el dekorlayıcı yardımcısı, seramik renklendirici yardımcısı seramik sırlamacı ve pişirimci yardımcısı ile kalıpla çini üretimi yardımcısı, çini desenleyici yardımcısı, çini sırlayıcı ve pişirimci yardımcısı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

17-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024

Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 19.01.2024 09:34 - Görüntülenme: 85